Tulevaisuusosaaminen ja elävät kokeilut

Lyckan edistää yritysten kykyä vastata tulevaisuuden tarpeisiin luomalla maaseudulle soveltuvan tulevaisuustyöskentelyn mallin. Hankkeen aikana tunnistetaan elinvoimatekijät, jotka edistävät tulevaisuuden kestävää maaseutuyrittämistä.

Hubissa syntyvien innovaatioiden kehittymistä tuotteiksi ja palveluiksi tuetaan luomalla elävien kokeilujen Living Lab-toimintamalli Lyckanhubille. Lyckan tarjoaa paikan ja alustan, joissa voi yhteisöllisesti kehittää ja testata uusia tuotteita ja palveluita.

Tulevaisuus-
työskentely ja ennakoinnin työpajat

Lapinjärvellä järjestettiin vuonna 2022 yhteistyössä Laurea-ammattikorkea-koulun kanssa ennakoinnin työpajoja.

Työpajoissa tutustuttiin olemassa olevaan tulevaisuustyöskentelyn aineistoon ja ennakoinnin työkaluihin. Työpajojen pohjalta on kehitetty Living Lab-toimintamallia. Vuoden 2023 aikana järjestetään Lyckan-verkoston tapaamisia, joiden yhteydessä pidetään myös tulevaisuustyöpajoja. Seuraa tapahtumia täältä.

Living Lab

Living Lab -toimintamalli tarkoittaa käytännössä toimintatapoja, joilla kunta, yrittäjät, taiteilijat, asukkaat ja alueella käyvät (kesäasukkaat, matkailijat ym.) voivat yhdessä kokeilla ja kehittää toimivia palvelu- ja elämyskokonaisuuksia aidossa toimintaympäristössä. 

Living Lab -toimintamallin tavoitteena on luoda pk-yritysten tarpeista lähtien uutta liiketoimintaa tuotteita ja palveluita tukemaan yritysten kasvua ja kehittymistä.

Lyckan-verkosto

Lyckan – yritys- ja yhteisöverkosto on Livig Lab -toiminnan ytimessä.

Verkosto kokoaa yhteen Lapinjärven yrittäjät ja muut toimijat. Verkosto tapaa säännöllisesti. Tarkoituksena on verkostoitua sekä kehittää uusia tuotteita ja palveluja asiantuntijoiden johdolla yli toimialarajojen.

Lue lisää verkostosta täällä.

Menneet tapahtumat

Finnsight 3.11.2022

Sitran jokavuotinen ennakoinnin suurtapahtuma järjestetään 3.11.2022 klo 10:00 - 15:00. Lyckan järjestää Lapinjärvellä oman Finnsight-studion, johon kaikki ovat tervetulleita.

Tilaisuus on käytännössä verkkolähetys, jonka Sitra organisoi. Finnsight on Sitran järjestämä tilaisuus, jossa keskustellaan tulevaisuuskuvista. Tänä vuonna erityisenä teemana on tulevaisuusvalta. Tilaisuus järjestetään suomeksi.

Tästä klikkaamalla pääset Lapinjärven Finnsight-studion Facebook-tapahtumaan.

Trendiraportit muuttuvasta etätyökulttuurista sekä innovaatioalustoista

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun LAB8 on palvelukokemusten laboratorio, joka tekee mm. trenditutkimuksia sekä palvelu- ja elämysmuotoilua. Lyckania varten LAB8 on laatinut kaksi trendiraporttia, joita yritykset, kunnat ja muut toimijat voivat hyödyntää omien palveluidensa kehittämisessä. 

Trendiraportit on julkaistu kesäkuun alussa 2022.

LAB8 trendiraportti - Etätyökulttuuri

Tässä raportissa pääset tutustumaan tarkemmin, miltä etätyökulttuuri voi näyttää koronanjälkeisessä työmaailmassa! 

Raportissa on konkreettisia esimerkkejä mm. väliaikaisten työtilojen huonekaluista sekä työkulttuurin tuomisesta etätyöskentelijöiden kotitoimistoihin.

LAB8 trendiraportti - Innovaatioalustat

Innovaatioalustat ja XR (extended reality, laajennettu todellisuus) tuovat uusia ulottuvuuksia palveluihin ja elämyksiin. 

Tämä raportti valaisee kuluttajalähtöisesti, miten laajennetun todellisuuden avulla voidaan esimerkiksi tehdä kylpylöistä kokonaisvaltaisempia elämyksiä tai vaikkapa järjestää opastettuja retkiä avatarien johdolla.

Yhteystiedot:

Lisätietoja tulevaisuusosaamisen ja living labin osa-alueesta voit kysyä Laurea-ammattikorkeakoulun projektipäälliköltä, Emilia Risulta: emilia.risu@laurea.fi