Tulevaisuusosaaminen ja elävät kokeilut

Lyckan edistää yritysten kykyä vastata tulevaisuuden tarpeisiin luomalla maaseudulle soveltuvan tulevaisuustyöskentelyn mallin. Hankkeen aikana tunnistetaan elinvoimatekijät, jotka edistävät tulevaisuuden kestävää maaseutuyrittämistä.

Hubissa syntyvien innovaatioiden kehittymistä tuotteiksi ja palveluiksi tuetaan luomalla elävien kokeilujen Living Lab-toimintamalli Lyckanhubille. Lyckan tarjoaa paikan ja alustan, joissa voi yhteisöllisesti kehittää ja testata uusia tuotteita ja palveluita.

Tulevaisuustyöskentely ja ennakoinnin työpajat

Lapinjärvellä järjestetään keväällä 2022 yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa ennakoinnin työpajoja. Työpajoissa tutustutaan olemassa olevaan tulevaisuustyöskentelyn aineistoon ja ennakoinnin työkaluihin.

Työpajojen pohjalta kehitetään Living Lab-toimintamallia. 

Living Lab

Living Lab -toimintamalli tarkoittaa käytännössä toimintatapoja, joilla kunta, yrittäjät, taiteilijat, asukkaat ja alueella käyvät (kesäasukkaat, matkailijat ym.) voivat yhdessä kokeilla ja kehittää toimivia palvelu- ja elämyskokonaisuuksia aidossa toimintaympäristössä. 

Living Lab -toimintamallin tavoitteena on luoda pk-yritysten tarpeista lähtien uutta liiketoimintaa tuotteita ja palveluita tukemaan yritysten kasvua ja kehittymistä.

Finnsight 3.11.2022

Sitran jokavuotinen ennakoinnin suurtapahtuma järjestetään 3.11.2022 klo 10:00 - 15:00. Lyckan järjestää Lapinjärvellä oman Finnsight-studion, johon kaikki ovat tervetulleita.

Tilaisuus on käytännössä verkkolähetys, jonka Sitra organisoi. Finnsight on Sitran järjestämä tilaisuus, jossa keskustellaan tulevaisuuskuvista. Tänä vuonna erityisenä teemana on tulevaisuusvalta. Tilaisuus järjestetään suomeksi.

Tästä klikkaamalla pääset Lapinjärven Finnsight-studion Facebook-tapahtumaan.

Trendiraportit muuttuvasta etätyökulttuurista sekä innovaatioalustoista

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun LAB8 on palvelukokemusten laboratorio, joka tekee mm. trenditutkimuksia sekä palvelu- ja elämysmuotoilua. Lyckania varten LAB8 on laatinut kaksi trendiraporttia, joita yritykset, kunnat ja muut toimijat voivat hyödyntää omien palveluidensa kehittämisessä. 

Trendiraportit on julkaistu kesäkuun alussa 2022.

LAB8 trendiraportti - Etätyökulttuuri

Tässä raportissa pääset tutustumaan tarkemmin, miltä etätyökulttuuri voi näyttää koronanjälkeisessä työmaailmassa! 

Raportissa on konkreettisia esimerkkejä mm. väliaikaisten työtilojen huonekaluista sekä työkulttuurin tuomisesta etätyöskentelijöiden kotitoimistoihin.

LAB8 trendiraportti - Innovaatioalustat

Innovaatioalustat ja XR (extended reality, laajennettu todellisuus) tuovat uusia ulottuvuuksia palveluihin ja elämyksiin. 

Tämä raportti valaisee kuluttajalähtöisesti, miten laajennetun todellisuuden avulla voidaan esimerkiksi tehdä kylpylöistä kokonaisvaltaisempia elämyksiä tai vaikkapa järjestää opastettuja retkiä avatarien johdolla.

Yhteystiedot:

Lisätietoja tulevaisuusosaamisen ja living labin osa-alueesta voit kysyä Laurea-ammattikorkeakoulun projektipäälliköltä, Emilia Risulta: emilia.risu@laurea.fi