Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

LUOVAT ALAT: Sikarilaatikkokitaratyöpaja

4.5.2022 klo 17:00 - 21:00

Tässä työpajassa on tarkoitus rakentaa kitara, jota on vieläpä helppo soittaa. Kitaran voi rakentaa otsikon mukaisesti sikarilaatikosta, mutta mikä tahansa muu ohutkantinen, hyvin soiva purkki tai laatikko käy myös erinomaisesti.


Ajankohta: 4.5.2022 klo 17-21
Sijainti: Lapinjärven Kirkonkylän koulu (Koulutie 16) – nähdään koulun ulkopuolella ~16:45 ja mennään yhdessä puutyötiloihin
Ilmoittautuminen: sähköpostitse ville.huhtanen@lab.fi (kirjoita viestiin nimesi, puhelinnumerosi ja onko sinulla mukanasi laatikkoa, jota voit käyttää kitaran valmistamiseen)
Järjestäjä: Lyckan-hanke ja LAB-ammattikorkeakoulu. Työpajan ohjaa LAB-ammattikorkeakoulun lehtori ja kuvataiteilija Ville Huhtanen.

MITÄ TYÖPAJASSA TEHDÄÄN:

Työpajassa rakennetaan sikarilaatikkokitara tai canjo – matalan kynnyksen soitin, jota on hämmästyttävän helppoa aloittaa soittaa ja jonka saundi on ilmaisuvoimainen. Sen historia on amerikkalaisessa juurimusiikissa ja alistetun kansanosan itsetehdyissä blues-soittimissa.

Teemme työpajassa sliderilla soitettavat nauhattomat soittimet, joihin on helppo lisätä halutessaan nauhat jälkeenpäin. Sliderina voi käyttää esimerkiksi sopivan kokoista hylsyä, tai sen voi leikata pullon kaulasta.
Sikarilaatikkokitara on helppo rakentaa. Pientä rakenteluosaamista on kuitenkin hyvä olla.
Rakennamme kitarat mahdollisuuksien mukaan kierrätysosista – esimerkiksi sikarilaatikoista, shakkilaudoista, kierrätyspuusta, kierrätysmetallista ja rikkoutuneista kitaroista – materiaaleista, jotka kantavat mukanaan omia tarinoitaan.
Omiin kitaraprojekteihinsa Ville on käyttänyt mm. vanhoja vanerisia karamellilaatikoita.

TARVITSET MUKAASI:

Jos sinulta löytyy jokin laatikko, jota voit hyödyntää, voit ottaa sen mukaasi (sikarilaatikko, uunivuoka tm. ohutkantinen, hyvin soiva laatikko). Lisäksi voit ottaa mukaan työkaluja (tarvitsemme ainakin porakonetta, pieniä sahoja, vasaroita, viiloja ja talttoja sekä puristimia, hiomapaperia tai hiomakoneita ja pieniä höyliä).

Ville tuo työpajaan kitaran kieliä, kierrätettyjä virityskoneistoja, rikkoutuneiden kitaroiden osia, kaulamateriaaleja, ruuveja ja muita pienmetallitarvikkeita sekä puutyökaluja.

LISÄTIETOJA TYÖPAJASTA:
Ville Huhtanen
0503466165
ville.huhtanen@lab.fi

Tiedot

Päivämäärä:
4.5.2022
Aika:
17:00 - 21:00

Tapahtumapaikka

Kirkonkylän koulu
Koulutie 16
Lapinjärvi, Suomi
+ Google Map